DOBIO 38 GODINA ZATVORA

Video | Đekiću koji je bivšu suprugu izbo nožem, sudac poručio: ‘Ostavili ste si sina bez majke, a i bez oca’

‘Ne bi voljela da tek tako umre, nego da baš pati jer njemu taj zatvor i to njegovo što ne može na kocku i što ne može okolo, to njemu puno znači’, objašnjava Ljuba Caktaš, tetka ubijene

Prvo uz lažan osmijeh zatim ipak oborenog pogleda, ali bez vidljivog izraza krivnje Željko Đekić slušao je presudu, pišu RTL Vijesti.

20 uboda u 16 sekundi, toliko je zadao svojoj partnerici Vesni Perišić i bešćutno je i okrutno ubio.

“Stoga se osuđuje na dugotrajnu kaznu od 38 godina”, rekao je Dinko Mešin, predsjednik sudskog vijeća Županijskog suda u Splitu.

Sudski je vještak potvrdio umrla je od zadnja 3 uboda, prvih 17 je osjetila. Patnja koju je proživjela potvrđuje teško ubojstvo, iako je Đekić tražio da mu kao olakotnu okolnost uzmu težak život, ubojstvo brata, sudjelovanje u Domovinskom ratu.

“Vi ste zadnja osoba koja je ovo mogla i trebala napraviti. Vi ste ostali bez svog brata i što ste vi napravili? Isto. Vi ste i sina ostavili bez majke, a sad i bez sebe jer ćete dugo biti u zatvoru”, govorio mu je Mešin.

Vrijeđao je, ponižavao, novčano iskorištavao i maltretirao suprugu i maloljetno dijete. To su potvrdile i kolegice s posla, ali i obitelj koja je opet morala proživjeti cijelu stravu.

“Mi se nadamo puno većoj kazni onoj Božjoj gori, šta on to kad dođe, ali ne bi voljela da tek tako umre, nego da baš pati jer njemu ta, zatvor i to njegovo što ne može na kocku i što ne može okolo, to njemu puno znači, više od onoga što je on nju ubija”, objašnjava Ljuba Caktaš, tetka ubijene.

“Njen je strah bija, uvik je govorila ja znam zašto se bojim, ja imam razlog zašto se bojim i otići i pobić”, kaže sestra ubijene Jelena Proić.

Broj ubijenih žena sve je veći, a ni u ovoj presudi nismo čuli da se radi o femicidu. To je gorući problem upozoravali su danas u Splitu.

“Dobro je da smo na neki način povisili kazne. S počiniteljima isto treba raditi, to je isto izazov države. Pa i da smo prevenirali u malom postupku opet smo nešto napravili. Nadam se da smo iz ovoga nešto naučili”, rekla je Mirjana Kučer iz Udruge Domine.

Pitanje je kad će stvarno naučiti i kako jer samo od početka godine do rujna u Hrvatskoj je brutalno ubijeno – 12 žena, izvještavaju Petra Mlačić i Rade Županović za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari