BANSKI DVORI NA METI

DETALJI PUCNJAVE U ZAGREBU: Muškarac rafalno pucao po zgradi Vlade, pa se okrenuo i prema Saboru…

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Prema riječima očevidaca, muškarac je došao sa sjeverne strane crkve svetog Marka do zgrade Vlade te ondje rafalno zapucao iz kalašnjikova prema ulaznim vratima Banskih dvora

U pucnjavi koja se jutros dogodila na Markovom trgu u Zagrebu, ispred zgrade Vlade RH, ranjen je jedan policijski službenik, a muškarac za kojeg se sumnja da je pucao kasnije je počinio samoubojstvo na Jabukovcu.

Jutarnji list piše, pozivajući se na izjave očevidaca, da je počinitelj došao sa sjeverne strane crkve svetog Marka do zgrade Vlade te ondje iz kalašnjikova rafalno pucao prema ulaznim vratima Banskih dvora, a potom se okrenuo i prema zgradi Hrvatskog sabora. Srećom, zbog kišnog vremena ondje je u to vrijeme bilo malo ljudi na otvorenom.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

‘Zar smo stvarno postali Divlji zapad?’

“Samu pucnjavu nisam čuo jer je u lokalu gdje sam popio kavu bila glazba. Po izlasku van čuo sam muški glas da viče: ‘Jel zvana Hitna? Gdje je Hitna.’ Onda se drugi glas nadovezao da pojačanje krene prema Katarininom trgu. Nije mi odmah bilo ništa jasno što se događa sve dok nisam krenuo preko Markova trga. Oko nekog čovjeka koji je sjedio okupili su se ljudi, policija”, kazao je jedan građanin za Jutarnji list.

I žena koja radi u neposrednoj blizini čula je pucanj, ali nije se obazirala na to dok se nisu začule sirene Hitne pomoći.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Vrlo brzo od same pucnjave došla je Hitna i odvezla čovjeka za kojeg smo tek tada doznali da je to policajac, koji je navodno upozoravao čovjeka koji ga je ranio, da se makne i da tamo ne može biti. Zar smo stvarno Divlji zapad postali”, zapitala se.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari