POJAČANI NADZOR PROMETA

VIŠKOVO Policija zaustavila potpuno pijanog vozača Peugeota. Imao je gotovo 3 promila alkohola u krvi!

Foto: ILUSTRACIJA/Milan Sabic/PIXSELL

Tijekom vikenda ukupno je evidentiran 261 prometni prekršaj

Prošlog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policija je pojačano nadzirala promet u cilju sprječavanja najtežih nesreća te stradalih i ozlijeđenih sudionika. Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, kao i svi ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

U spomenutom razdoblju ukupno je zabilježeno 261 prometni prekršaj. Najveći broj prekršaja evidentiran je u kategoriji prekoračenja dopuštene brzina kretanja vozila – 61 prekršaja, zatim 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 29 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 21 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela u vožnji te sedam prekršaja vožnje s neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima. Uz navedene prekršaje, zabilježena su još četiri prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita, kao i 103 ostala prekršaja .

Izdvajamo evidentiranu najveću brzinu tijekom vikenda i to u petak, 9. listopada u 12.28 h na autocesti A6. Osobno vozilo marke Volkswagen, koprivničkih registarskih oznaka, kretalo se brzinom od 178 km/h u smjeru Zagreba kod vijadukta Osojnik, na mjestu gdje je propisana brzina od 110 km/h.

Za vrijeme vikenda ukupno je alkotestirano 120 vozača, a kada je riječ o koncentracijama, kod 13 vozača je izmjerena koncentracija alkohola između 0,51 do 1,00 g/kg, osam ih je evidentirano iznad 1,51 g/kg, pet vozača je imalo koncentraciju alkohola u kategoriji od 1,01 do 1,50 g/kg, dok su tri vozača do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači).

Najveća koncentracija od 2,83 g/kg izmjerena je 58-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je u alkoholiziranom stanju u subotu, 10. listopada oko 22.50 sati na području Viškova, upravljao osobnim vozilom marke Peugeot, riječkih registarskih oznaka. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije.

Po završetku postupanja, zbog vožnje pod utjecajem alkohola, kao i ostali prekršitelji sankcioniran je u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari