BIT ĆE KAZNA

Dobro je ‘potegnuo’; Vozio autoputom 200 km/h, policija ga snimila…

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Najveća brzina od 200 km/h evidentirana je u subotu 2. listopada u 15,25 sati na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod vijadukta Osojnik, priopćila je policija.

Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano 148 prometna prekršaja.

Od tog broja 62 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 16 na nekorištenje sigurnosnog pojasa dok je 8 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, kao i sedam nepropisnog korištenja mobitela. Osim navedenih, zabilježena su i tri prekršaja vožnje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava te 51 ostali prekršaj.

Najveća brzina od 200 km/h evidentirana je u subotu 2. listopada u 15,25 sati na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod vijadukta Osojnik. Osobno vozilo marke BMW, riječkih registracijskih oznaka kretalo se navedenom brzinom u smjeru Zagreba na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola od 1,34 g/kg  izmjerena je 3. listopada oko 2,29 sati na području Matulja gdje je policija zaustavila 31-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka. Zbog počinjenog prekršaja predložena mu je novčana kazna od 5000 kuna.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 36 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, osam osoba je teško, a dvije su lakše ozlijeđene.

Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari