IZVANREDNA SITUACIJA

Dobronić o dojavi bombe na Vrhovnom sudu: ‘Mislim da je povezano s posjetom ukrajinskih sudaca’

Photo: Neva Zganec/PIXSELL

‘To je bio već od prije zamišljen posjet u kojemu dajemo naša iskustva vezana uz kaznene postupke povodom ratnih zločina i obavili smo taj uvodni dio. Morali smo ga prekinuti, ja sam tad rekao da napuste sud i sad čekamo da policija obavi svoj dio posla’, poručio je

U Hrvatskoj su jutros na adrese brojnih pravosudnih institucija stigle dojave o bombama. Među njima je i Vrhovni sud u Zagrebu. Predsjednik Radovan Dobronić dao je izjavu za medije.

“Danas otprilike oko 9:20 je došao pravosudni policajac i rekao da je stigla dojava o bombi. Pitao je za dopuštenje da se napusti zgrada. Ja sam rekao da se napusti i to je bilo točno u trenutku kada smo imali sastanak s delegacijom Vrhovnog suda Ukrajine”, rekao je Dobronić.

Objasnio je što se u tom trenutku događalo u zgradi Vrhovnog suda.

“To je bio već od prije zamišljen posjet u kojemu dajemo naša iskustva vezana uz kaznene postupke baš povodom ratnih zločina i obavili smo taj uvodni dio. Morali smo ga prekinuti, ja sam tad rekao da napuste sud i sad čekamo da policija obavi svoj dio posla, vidjet ćemo koliko će to trajati, ako bude poduže trajalo onda od današnjeg dana vjerojatno neće biti ništa, a ako bude gotovo do 12h onda ćemo nastaviti dalje”, poručio je.

Na pitanje novinarke misli li da je to povezano s ukrajinskom delegacijom, sudac odgovara:

“Mislim da je, uvijek to možemo nagađati, ali prva pomisao mi je bila da je povezano”, tvrdi.

Poručio je da nije bilo panike te da su svi zaposlenici i oni koji su se našli u zgradi, bili evakuirani, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari