BESRAMAN ČIN

Dok je molio za nestalog Mateja Periša opljačkali beogradskog nadbiskupa

Pozvali su počinitelja da vrati otuđene stvari za koje iz Nadbiskupije vjeruju da nikome drugome neće biti od korist

Beogradska nadbiskupija objavila je vijest da je njihov nadbiskup i metropolit, Stanislav Hočevar, opljačkan za vrijeme liturgijskog slavlja za još uvijek nestalog Splićanina Mateja Periša. Na misi je prisustvovao i Matejev otac Nenad.

“Naime, u petak, 4. veljače 2022. godine nadbiskup je imao večernju misu u crkvi sv. Ante Padovanskog u Beogradu, a nakana mise bila je za obitelj nestaloga Mateja Periša koji je u Beogradu nestao 30. prosinca 2021. godine te za njegov pronalazak. Nakon misnoga slavlja kofer s liturgijskim odijelom i stvarima nadbiskupa Hočevara odložen je u automobil, a nadbiskup se zajedno s ostalim svećenicima i Nenadom Perišem, ocem nestaloga Mateja uputio u franjevački samostan sv. Ante Padovanskog gdje su svi zajedno molili večernju molitvu časoslova i krunicu na istu nakanu.

Za to vrijeme u dvorištu franjevačkog samostana za sada nepoznati počinitelj provalio je u automobil razbivši staklo, otvorivši isti te je iz njega odnio kofer s liturgijskim odijelom i stvarima. O svemu je odmah upoznata policija koja je izišla na mjesto događaja i napravila uviđaj te koja i dalje traga za počiniteljem”, otkrili su.

Beogradska nadbiskupija pozvala je počinitelja da vrati otuđene stvari za koje iz Nadbiskupije vjeruju da nikome drugome neće biti od koristi, a eventualne pronalazače istih da se jave u Nadbiskupiju, Svetozara Markovića 20, Beograd ili u najbližu policijsku postaju, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari