DONJA VEŽICA: Ulovljen kako potpuno pijan vozi teretnjak bez ikakvih dokumenata

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prošlog tjedna na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 79 prometnih nesreća, od kojih su četiri bile teže i 75 lakše

U prometnim nesrećama četiri su osobe teže ozlijeđene, a 16 lakše. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 733.000 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovala su 22 strana državljana, jedan pješak, te šest alkoholiziranih vozača. Tijekom tjedna ukupno su alkotestirana 334  vozača, od kojih je kod 32 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, dok su dva vozača odbila provjeru alkoholiziranosti. Od alkoholiziranih vozača, njih 20  je bilo u dobi iznad 35. godine života, a sedam ih je u dobi između 25. i 35. godine života, odnosno, između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,05 g/kg izmjerena je u nedjelju, 9. rujna, 48-godišnjem vozaču teretnog vozila. Njega je policija zaustavila oko 20 sati na području Donje Vežice u Rijeci gdje je vozilom marke Opel ,riječkih registarskih oznaka, upravljao u alkoholiziranom stanju. Osim toga utvrđeno je da je vozilom upravljao bez vozačke dozvole i ostalih dokumenata. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju te zbog počinjenja ostalih prekršaja, priveden je u policijske prostorije i potom sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari