NA KANTRIDI (ZAISTA) SVE PO STAROM: Policija zbog nereda privela 13 domaćih i 17 slovenskih navijača

Policija je zabilježila i oštećenje autobusa javnog gradskog prijevoza

U subotu 8. rujna u 20 sati na stadionu HNK „Rijeka“ na Kantridi odigrana je međunarodna prijateljska nogometna utakmica između HNK „Rijeka“ i NK „Maribor“ iz Maribora. Utakmici je nazočilo 9.500 gledatelja, od kojih 380 gostujućih navijača , javljaju iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Za vrijeme i nakon završetka nogometne utakmice radi alkoholiziranosti, paljenja pirotehničkih sredstava i narušavanja javnog reda i mira privedeno je 30 osoba, od kojih 13 navijača domaće i 17 navijača gostujuće momčadi.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika prilikom njihova postupanja podnijeti su optužni prijedlozi protiv tri osobe, 32-godišnjeg slovenskog državljanina te dvoje hrvatskih državljana.

Policija je zabilježila i oštećenje autobusa javnog gradskog prijevoza.
Kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja koji je oštetio spomenuti autobus te drugih osoba koje su se protupravno ponašale tijekom ovog javnog okupljanja se nastavlja.

Počinitelji su prekršajno prijavljeni temeljem odredbi Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a dio njih i zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari