DORH objavio detalje ubojstva u Malom Lošinju, Branko Rafajac u Rijeci iznio obranu

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

‘Radi se o kaznenom djelu za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora’, poručuju iz DORH-a

Branka Rafajca (41), osumnjičenog za ubojstvo djevojke (16) u Malom Lošinju, doveli su jutros oko 11.10 sati na Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci gdje je bio na ispitivanju.

Odluku o zadržavanju u istražnom zatvoru osumnjičenoga za ubojstvo 16-godišnjakinje u Malom Lošinju, sutkinja bi trebala donijeti popodne.

Otac uhićenog za ubojstvo na Malom Lošinju: ‘Osjećam se užasno, supruga i ja smo konsternirani’

Rafajca sumnjiče da je upao u kuću u kojoj je djevojka živjela s roditeljima, napao njezinu majku, a kada ju je djevojka krenula braniti, izbo ju je.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Unatoč mojem savjetu da se u ovoj fazi postupka brani šutnjom, moj branjenik je iznio obranu, no iz pijeteta prema maloljetnoj žrtvi i njenoj obitelji, pa čak i da mogu, a ne mogu, jer mi to zakon ne dopušta, ne bih dao nikakve daljnje izjave”, rekao je odvjetnik Goran Crnković, prenose 24 sata.

DORH traži istražni zatvor

O svemu se oglasio i DORH. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, na temelju kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, ispitan uhićeni hrvatski državljanin (1978.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točke 2. Kaznenog zakona. (15. 2. 2020.)

Policija za RTL Danas o tragediji u Malom Lošinju: ‘Nema povezanosti između počinitelja i žrtve’

Osnovano se sumnja da je 41-godišnji okrivljenik 14. veljače 2020. oko 6,25 sati u Malom Lošinju oštrim predmetom zadao 16-godišnjoj djevojci ubodnu ranu u lijevu gornju stranu prsišta uslijed koje je ona preminula na mjestu događaja.

Radi se o kaznenom djelu koje s obzirom na dob djeteta, sukladno Zakonu o sudovima za mladež spada u kaznenopravnu zaštitu djeteta, pa se, temeljem članka 115. stavka 7., u svezi članka 60. stavka 2. i 3. Zakona o sudovima za mladež, bez odobrenja nadležnog tijela ne može objaviti sadržaj i tijek postupka niti odluka donesena u predmetu.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, opasnosti od utjecaja na svjedoke te zbog neometanog odvijanja postupka jer se radi o kaznenom djelu za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja djela osobito teške (članak 123. stavak 1. točka 2., 3. i 4. ZKP-a)”, priopćili su.
Vijesti.hr
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari