DORH podigao optužnicu protiv Modrića: kapetan Hrvatske svjesno je lagao o spornim aneksima?

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Kako navodi DORH, Modrić je svjesno neistinito kazao da je anekse spornih ugovora o profesionalnom igranju nogometa potpisivao pri svakom produživanju ugovora s Dinamom, iako to nije istina

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku nakon provedenog istraživanja podiglo je optužnicu pred Općinskim sudom u Osijeku protiv Luke Modrića i to zbog davanja lažnog iskaza, izvijestio je DORH.

Kapetana hrvatske nogometne reprezentacije tereti se kako je 13. lipnja prošle godine na Županijskom sudu u Osijeku tijekom rasprave u kaznenom predmetu protiv Zdravka Mamića i još trojice osumnjičenika davao lažni iskaz kao svjedok.

Kako navodi DORH, Modrić je svjesno neistinito kazao da je anekse spornih ugovora o profesionalnom igranju nogometa – kojima se regulirala podjela transfernog obeštećenja od strane Tottenhama prema Dinamu u omjeru 50:50 između njega kao igrača i kluba u kojem je igrao – potpisivao svaki put kada bi produživao profesionalni ugovor te da je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmjene bankovnog računa na koji mu je novac trebao biti uplaćen.

Okrivljenika se tereti da je navedeno iskazivao iako je znao da to ne odgovara istini, jer je navedene anekse potpisao u vrijeme kada je već igrao za novi klub, nakon realizacije ugovora između ovih klubova, pri čemu je cjelokupan iznos pripao matičnom klubu.

Kad mu je predsjednik vijeća predočio taj dio zapisnika o njegovom ispitivanju u svojstvu svjedoka, koji je po dovršetku ispitivanja pročitao i svojim potpisom potvrdio da sadržaj zapisnika odgovara onome što je on iskazivao o ovom događaju i da na njega nema nikakvih primjedbi, okrivljenik je neistinito naveo kako kod prvog ispitivanja nije mislio na podjelu transfernog obeštećenja nego na reguliranje njegovog građanskopravnog odnosa, te da nikada nije rekao da je naknadno potpisan aneks ugovora kojim je stekao pravo na podjelu transfernog obeštećenja, iako svjestan da to što je iskazao na raspravi ne odgovara istini, navodi DORH na svojim stranicama.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari