VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

DRAMA U NOĆI! Poznati Riječanin jurio za maskiranim grafiterima koji su napali djevojku!

Policijski istražitelji izuzimaju tragove na mjestu počinjenja nedjela. Foto: Facebook

Poznati Riječanin, podvodni istraživač Velimir Vrzić, podijelio je na društvenim mrežama svoje dramatično noćašnje iskustvo hvatanja dvojice maskiranih počinitelja, po svemu sudeći, nekoliko kaznenih djela

Riječ je o kapuljačama zamaskiranim grafiterima koji su sprejem oštetili fasadu zgrade – spomenika kulture – u kojoj Vrzić stanuje, no to čini se nije sve – dvojica počinitelja sukobili su se i s mlađom djevojkom i nanijeli joj ozljede koje je, prema Vrzićevu svjedočenju, odmah krenula sanirati dr. Alenka Brozina.

Počinitelji su, međutim, ovoga puta imali tu nesreću da su se namjerili na zgradu u kojoj živi Vrzić, umirovljeni pomorski policajac koji je svoje umirovljeničke dane u potpunosti posvetio zaštiti i čišćenju podmorja kako na Kvarneru tako i diljem Jadrana. Velimir Vrzić izvadio je iz mora, možemo slobodno reći, na desetke bombi, mina, streljiva… zaostalih iz raznih ratnih sukoba koji su se vodili na našem području – a izronio je i nekoliko torpeda!

Screenshot (YouTube video)

No krenimo redom. Pogledajmo što se noćas događalo u središtu Rijeke kroz riječi samog Velimira Vrzića.

“U 00.20 sati. Buka ispod prozora. Čujemo mladu djevojku kako se bori s dvije muške osobe sa kapuljačama preko glave. Oblačenje tenisica i trčanje onako gol do pasa prema njima. Jedan me skužio i razbježali su se. Trčim i lovim jednoga i zovem kolege iz policije!”, počinje svoju priču Vrzić u objavi na društvenim mrežama i nastavlja:

“UHVAĆENI SU!

Fasadu kuće u kojoj živim – a ista je spomenik kulture zbog lavova u fasadi starih 100+ godina koje su restauratori godinama obnavljali – uništili su s nekoliko sprejeva raznih boja.

I tako po cijelom gradu! E neće više!

Dok sam ih ja lovio dr. Alenka Brozina, internist kardiolog, sanirala je ozljede na dijelovima tijela mlade djevojke koja je bila napadnuta od strane dvije muške NN osobe.

Zahvalio bih se djelatnicima policije koji su ekspresno odradili svoj posao. U ovom trenutku izuzimaju se tragovi boja sa ruku odnosno papilarne linije i sve potrebno za podnošenje kaznene prijave. Privedeni su u policiju i do daljnjega su gosti MUP-a.

Alenka i ja smo obavili svoju građansku dužnost.
Šteta 500.000 kn odnosno cca. 70.000€.”, završava svoju priču Velimir Vrzić koji je sve potkrijepio i fotografijama s mjesta počinjenja nedjela.

(Ilegalnim) grafiterima na znanje, više neće biti tako jednostavno i lako oštećivati tuđu imovinu kako se kome prohtije. I građani i policijski službenici budnost glede zaštite zgrada spomeničke vrijednosti, ali i svih drugih, podigli su na najvišu razinu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari