STRAVIČNA NESREĆA NA LABINŠTINI

Kod Labina poginuo 43-godišnji motociklist: Jurio pa se zabio u automobil a onda ga je iz suprotnog smjera udario još jedan

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Od siline udarca motociklist je odbačen na suprotnu stranu kolnika te je u njega udario opel poljske registracije koji se kretao iz suprotnog smjera, a vozio ga je 73-godišnji poljski državljanin, naveli su iz PU istarske

U teškoj prometnoj nesreći koja se u subotu prijepodne dogodila na prometnici od Vozilića do Šušnjevice na Labinštini smrtno je stradao 43-godišnji motociklist iz okolice Lepoglave, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Prometna nesreća se dogodila kada je 43-godišnji hrvatski državljanin upravljao motociklom Yamaha, slovenske registracijske oznake, iz smjera Tunela Učka prema Vozilićima. Dolaskom do mjesta Čepić, vozač je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom te je pao na kolnik dok je motocikl  udario u zadnji dio automobila Fiat, pulske registracijske oznake, kojim je u istom smjeru upravljala 63-godišnja hrvatska državljanka. Nakon pada vozača s motocikla, njegovo tijelo je  odbačeno na suprotnu stranu kolnika te je na njega naletio automobil Opel, poljske registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 70-godišnji poljski državljanin. Nad tijelom preminulog naložena je obdukcija. 

Policijski službenici su u suradnji s nadležnim županijskim državnim odvjetnikom na mjestu događaja obavili očevid.

Policijska uprava istarska upozorava vozače mopeda i motocikala da vožnju prilagode stanju i osobinama ceste, vidljivosti i preglednosti, atmosferskim prilikama, da koriste propisane homologirane zaštitne kacige, koje za vrijeme vožnje moraju biti uredno pričvršćene na glavi, a ostale sudionike u prometu upozorava da obrate pozornost na vozače mopeda i motocikala u prometu na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari