DRAMATIČNA AKCIJA SPAŠAVANJA: S oštrih stijena spašen teško ozlijeđeni nautičar

U akciju spašavanja kod otoka Zlarina i Tijata krenuli su Sea Helpovci. Puhala je jaka tramontana, uz valove visine do 2 metara

U nedjelju, 2.srpnja ove godine nakon kratkotrajnog nevremena u šibenskom akvatoriju, mnogi nautičari zatražili su pomoć. Tako su iz Tribunja nešto prije 16 sati u akciju spašavanja stranog 9-metarskog motornog plovila kojem je popustilo sidro na jugoistočnoj punti otoka Zlarina krenuli Sea Helpovci – Denis Srdarev i Luka Novaković. Puhala je jaka tramontana, uz valove visine do 2 metara.

Dok su osiguravali taj motornjak, Denis i Luka su zaprimili poziv Lučke kapeatnije Šibenik da pomoć žurno treba i jedrilica nasukana na zapadnoj strani otoka Tijata. Motornjak su oteglili na sigurno u jednu uvalu otoka Zlarina, te hitno krenuli prema navedenom mjestu nasukanja jedrilice.

Međutim, na toj poziciji nije bilo nikakve jedirlice, ali su kroz valove na oštrim stijenama uočili mušku osobu, uz nadvikivanje sa vjetrom i hukom valova saznali su da je čovjek ozlijeđen. Naime, jedrilica koje više nije bilo na površini, unesrećeniku je prignječila nogu uz oštre hridi, prouzročivši pritom teške ozljede i krvarenje.

Zbog vjetra i valova Sea Helpov „gumenjak“ nije se mogao približiti hridi na kojoj je ležao ozlijeđeni muškarac, pa je Luka Novaković uzeo konop te hrabro skočio s plovila u more i zaplivao prema skoro tridesetak metara udaljenom nevoljniku na stijenama.

Ozlijeđeni nautičar uspio se nekako spustiti sa stijena u more, te je uz pomoć Luke i Denisa najprije dovučen do gumenjaka, a potom uz puno muke i podignut u njega. Za nekoliko minuta brzi „gumenjak“ je bio u Vodicama, gdje je na rivi već čekalo vozilo hitne medicinske pomoći, koje je pozvao Denis, te su liječnici odmah zbrinuli teško ozlijeđenog nautičara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari