ZLOČIN NA RABU MOGAO SE SPRIJEČITI? Smojveru je najesen trebalo početi suđenje za prijetnje Rakiću

U svibnju ove godine Optužno vijeće potvrdilo je optužnicu protiv Smojvera i najvjerojatnije bi nakon ljetne stanke bilo zakazano prvo ročište

Kazneni nalog protiv Srđana Smojvera, odlikovanog branitelja, zbog prijetnji smrću, verbalnih uvreda i napada na dr. Sinišu Rakića podignut je još 3. listopada prošle godine, no on se žalio. U svibnju ove godine Optužno vijeće Općinskog suda u Rijeci potvrdilo je optužnicu, no za ubijenog Rakića, također branitelja – bilo je prekasno, piše Novi list.

Smojver se tako još na jesen prošle godine trebao naći na optuženičkoj klupi. Kazneni nalog protiv njega podignut je još 3. listopada prošle godine. Ipak, Smojver se žalio pa je nakon točno mjesec dana Optužno vijeće Općinskog suda u Rijeci razmatralo njegov prigovor.

U svibnju ove godine Optužno vijeće potvrdilo je optužnicu protiv Smojvera i najvjerojatnije bi nakon ljetne stanke bilo zakazano prvo ročište.

Povod kaznenoj prijavi bile su prijetnje smrću i grube uvrede koje je Smojver, inače sudionik Domovinskog rata odlikovan Spomenicom za Bljesak i Oluju, uputio Rakiću. Smojver se, kako se navodi u optužnici, žestoko obrušio na Rakića jer je iz stana Rakićevih curila voda iz klima uređaja na njegov prozor. Rakić i njegova supruga su se ispričali i zvali i majstora da popravi odvod klime, no nestrpljivi Smojver se žestoko obrušio na Rakića, također aktivnog sudionika Domovinskog rata, sijući mržnju.

Navodno mu je Smojver ‘psovao majku srpsku’, a cijela situacija je, kako smo vidjeli prije nekoliko dana, završila tragičnije no što bi itko očekivao, piše Novi list.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari