TJEDAN U PROMETU: Izgubljena dva ljudska života, gotovo milijun kuna materijalne štete

Foto: Ilustracija

Na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se ukupno 88 prometnih nesreća, od kojih su tri teže, a 85 lakše nesreće. U prometnim nesrećama dvije su osobe smrtno stradale

U utorak, 27. lipnja u nesreći koja se dogodila na cesti Rijeka -Crikvenica, poginula je 27-godišnja vozačica, dok je u nedjelju, 2. srpnja, 63-godišnji vozač također osobnog vozila od posljedica zadobivenih ozljeda u nesreći što se dogodila na čvoru Orehovica, preminuo u KBC Rijeka.

U nesrećama su tijekom tjedna četiri osobe teže ozlijeđene, 22 lakše, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 793.800 kuna.

U nesrećama je sudjelovalo i 18 stranih državljana, jedan pješak, te osam alkoholiziranih vozača. U nadzoru je alkotestirano 336 vozača, od kojih je kod 47 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, troje vozača je odbilo alkotestiranje.

Od spomenutih alkoholiziranih vozača, 32 vozača su starosne dobi iznad 35 godina života, 14 ih je u skupini između 25 i 35 godina života, dok ih je pet u kategoriji između 18 i 25 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je u ponedjeljak, 26. lipnja u Lokvama, 45- godišnjem vozaču osobnog vozila marke „Citroen“. Njega je policija zatekla oko 21.15 sati kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,83 g/kg. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, protiv njega je podnijet optužni prijedlog sukladno provedbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari