SKUPO ĆE IH KOŠTATI

Dvojica vozača koristili tuđe kartice u digitalnom tahografu

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Uporabom ne pripadajuće kartice evidentirano je lažno vrijeme vožnje vozača, izvijestila je policija.

Policija je u siječnju na autocesti A6, na području u nadležnosti Policijske postaje Vrbovsko zatekla dvojicu vozača, starosti 44 i 45 godina, koji su u upravljanju teretnim vozilima koristili tuđu karticu u digitalnom tahografu. Riječ je o uređaju za evidentiranje svih parametara vožnje i aktivnosti vozača s ciljem kako bi se spriječile prometne nesreće koje se najčešće događaju zbog umora vozača.

Naime, u digitalnim tahografima teretnih vozila s priključnim vozilima, zadarskih i bjelovarskih registarskih oznaka, uporabom ne pripadajuće kartice evidentirano je lažno vrijeme vožnje vozača.

Vozači, kao i vlasnici vozila odnosno tvrtke sa sjedištem u Zadru i Čazmi su prekršajno sankcionirani temeljem odredbi Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

Podsjećamo da je za ovaj prekršaj predviđena novčana kazna u iznosu od 3.310 do 6.630 eura za pravnu osobu, od 1.980 do 3.310 eura za odgovornu osobu u pravnoj osobi, od 3.310 do 6.630 eura za fizičku osobu – obrtnika te u iznosu od 920 do 1.980 za vozača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari