DŽEPARI S PLAŽA KRENULI AMBICIOZNIJE Dok je vlasnik uživao u moru, otuđili mu ključeve i odvezli BMW!

Foto: Ilustracija

Od 7. do 9. kolovoza na plažama otoka Krka, u Baški, Malinskoj i Šilu okradeni su državljani Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske i Češke.

Iskoristivši vrijeme dok su vlasnici bili u moru, a njihove stvari ostavljene na plaži bez nadzora, za sada nepoznati počinitelji otuđili su im ruksake s osobnim stvarima, mobitele, novac, dokumente, ključeve vozila i druge predmete.

U jednom od slučajeva počinitelj je koristeći prethodno otuđene ključeve vozila otuđio osobno vozilo marke BMW, tamnosive boje, njemačkih registracijskih oznaka, kao i sve stvari u vozilu te se udaljio u nepoznatom pravcu. Sveukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

I ovom prilikom iz Policijske uprave primorsko-goranske sve građane i turiste podsjećaju na neke od mjera samozaštite kojima mogu sačuvati svoje stvari te smanjiti nastalu štetu:

Na plažu ne nosite vrijedne predmete i dragocjenosti, osobito veće novčane iznose, zlatninu i vrijednu video opremu – ponesite onoliko novca koliko vam je potrebno za sitne troškove (sok, kava, sladoled…),
Ukoliko na plažu dolazite osobnim vozilom zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, u vozilu ne ostavljajte vrijedne predmete,
Ukoliko na plažu dolazite biciklom – osigurajte ga vežući ga za drvo, ogradu …,
Svoje stvari (torbe, ključeve, mobitele, foto-aparate, kamere i dr.) na plaži ne ostavljajte bez nadzora – ako ste spriječeni neka ih pripaze prijatelji ili poznanici,
Ukoliko ste pokradeni, pretražite bližu okolicu, možda pronađete svoj novčanik – spremite ga u vrećicu i predajte policiji (možda otkriju korisne tragove), pozovite policiju na 192!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari