RUŽNO ISKUSTVO

Ekipa RTL-a opljačkana u Španjolskoj: Ukradena je snimateljska oprema. Ipak, izvještavanje s utakmica ide dalje!

RTL

Boris Jovičić je sa snimateljem u Španjolskoj gdje izvještavaju o ženskom svjetskom rukometnom prvenstvu te prate naše kraljice šoka

Ekipa RTL Sporta opljačkana je u Španjolskoj u srijedu poslijepodne. Naime, pljačkaši su razbili stakla na automobilu i ukrali svu snimateljsku opremu, mikrofone i slušalice te uređaj putem kojeg se šalje snimljeni materijal dok je ekipa bila odsutna.

Boris Jovičić je sa snimateljem Andrejom Polakom u Španjolskoj gdje izvještavaju o Svjetskom ženskom rukometnom prvenstvu te prate naše kraljice šoka.

“Jučer smo nakon utakmice došli do hotela prije novog javljanja u live. Parkirali smo auto neposredno ispred recepcije hotela, doslovno na 2 metra od ulaza koji je pod kamerama i na osvijetljenom mjestu. Auto je bio vidljiv s recepcije”, ispričao je Boris i nastavio:

“Kada smo se vratili oko 18.50 sati vidjeli smo razbijeno stražnje lijevo staklo na putničkim vratima. Bila su spuštena stražnja sjedala kroz koja je izvučen ruksak s kamerom i uređajem za javljanje uživo, mikrofonom i stalkom za mikrofon. Vrijednost opreme je oko 19 tisuća eura”, kaže Boris.

Kaže kako hotel nema svojeg zaštitara niti policijsku zaštitu: “To je dosta čudno jer je to jedan od službenih hotela natjecanja i tu spavaju ostali novinari, parkirani su službeni autobusi reprezentacija pa tako i Hrvatske. Zanimljivo je da je Torrvieja turistički grad, ali da nitko od službenih osoba (policija) ne govori engleski tako da smo na prevoditelja morali čekati do danas ujutro”, ispričao je Boris.

Boris naglašava kako organizatori natjecanja nisu na razini što se tiče osiguranja: “Jer i na samoj lokaciji Arene nije štićen parking već je policija samo na ulazu, niti je taj parking ograđen. Dodatno, nisu osigurani ni službeni hoteli. Zaštitar dolazi tek oko 22 sata. Hotel isto tako nema štićeni parking.”

Bitno je za naglasiti da bez obzira na pljačku snimatelji sa sobom imaju drugu opremu te izvještavanje se iz Španjolske nastavlja bez ikakvih problema, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari