FILMSKE SCENE

(FOTO, VIDEO) DUGE CIJEVI NA ULICAMA SPLITA Traje ogromna potraga za odbjeglim ubojicom, našli su njegove lisice

Branimir Ćaleta je pobjegao pravosudnim policajcima koji su ga sa Županijskog suda u Splitu pratili u policijsku maricu

Scena iz akcijskih filmova se u srijedu oko podneva odigrala u blizini Županijskog suda u Splitu. Naime, dok su optuženog za ubojstvo trudne Ukrajinke Ganne Kitajeve i njenog nerođenog djeteta, Branimira Ćaletu, pravosudni policajci iz suda pratili do marice, on im je s lisicama na rukama pobjegao, javlja Slobodna Dalmacija.

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Policajci su ispalili nekoliko hitaca u zrak i dali se u potjeru za njime. Prema posljednjim informacijama, traži ga petnaestak policajaca, a posljednji put je viđen u blizini Turske kule, pa se potraga usredotočila na šumarak u blizini Brodosplita.

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Interventni policajci grupiraju se na Turskoj kuli, izvučene su duge cijevi. U šumi koja se nalazi u blizini je navodno viđen bjegunac. Policajci s pancirkama su i na cesti s druge strane Turske kule,  u Zrinsko-frankopanskoj ulici, javlja Dalmatinski portal.

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

“Nakon što je rasprava završena pravosudni policajci su ga izveli izvan zgrade suda i prilikom ulaska u pravosudni kombi, optuženik za teško ubojstvo Branimir Čaleta je pobjegao. Pucalo se u znak upozorenja. Uprava za zatvorski sustav je nadležna za sve daljnje informacije”, potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda, Dinko Mešin.