STRAVA U SRBIJI

Gdje je Dankino tijelo? MUP se oglasio hitnim priopćenjem, pretražuju pećinu i obalu rijeke

Photo: M.M./ATA images/PIXSELL

Agonija obitelji ubijene djevojčice se nastavlja. Stručnjaci ističu da je cijeli slučaj čudan, a dok nema tijela uvijek će postojati sumnje

Policija u Srbiji i dalje traga za tijelom ubijene dvogodišnje Danke Ilić za čiju je smrt osumnjičeno dvoje radnika komunalnog poduzeća “Vodovod” S.J. i D.D. Obojici je određen pritvor od 30 dana nakon saslušanja na kojem je jedan priznao zločin, a drugi se branio šutnjom, piše Danas.hr.

Policija je u subotu pretraživala područje oko kuće u Zlotu jednog od osumnjičenih, a u međuvremenu su privedeni njegov otac i brat zbog sumnje da su mu pomoglo premjestiti Dankino tijelo dva dana nakon svirepog zločina koji je šokirao Srbiju i ostatak regije.

Photo: M.M./ATA images/PIXSELL

Bageri su kopali oko kuće glavnog osumnjičenog, a iz nje je policija odnijela vreće s dokazima. Ispražnjena je septička jama, “češljala” su se okolna dvorišta, deponij, ali i seosko groblje. Komentirajući stravičan zločin, srpski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da će predložiti Vladi da se ponovno uvede smrtna kazna za najteža kaznena djela.

Oglasio se MUP o potrazi za tijelom

11.10 – Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije otkrilo je da su preusmjerili potragu za tijelom ubijene Danke na područje udaljeno tri kilometra od sela Zlot u kojem je živio jedan od osumnjičenih.

“Više desetaka pripadnika policije Ministarstva unutarnjih poslova uz korištenje najsuvremenije opreme trenutno pretražuje Lazarevu pećinu koja se nalazi oko tri kilometara od sela Zlot u kojem živi osumnjičeni D.D., Lazarev kanjon kao i cjelokupno područje duž Zlotske rijeke u potrazi za tijelom djeteta koje je, kako se sumnja, on drugog dana nakon počinjena kaznenog djela premjestio s deponija u okolini Banjskog polja”, naveli su.

Photo: M.M./ATA images/PIXSELL

Pretražuje se teren kod Lazareve pećine

10.45 – Policija u nedjelju ujutro pretražuje teren kod Lazareve pećine, javlja Telegraf. Na terenu su i vatrogasci.

Policija ispituje mogućnost da su otac i brat ubojice sakrili tijelo

9.47 – Policija ispituje mogućnost da su otac i brat optuženog D. D. sakrili tijelo devojčice, ali mu nisu otkrili točnu lokaciju.

Optuženi je ranije izjavio da su mu otac i brat pomogli skloniti tijelo na deponij, ali nije dao precizne informacije o mjestu gde je tijelo na kraju i ostavljeno. Njegovi otac (74) i brat (40) optuženi su zbog sumnje da su mu pomogli premjestiti tijelo na nepoznatu lokaciju u Boru.

Photo: M.M./ATAImages Photo: M.M./ATA images/PIXSELL

“Provjerava se mogućnost da su sakrili tijelo, a da mu nisu rekli točnu lokaciju”, kazao je izvor za Blic, prenosi Republika.

‘Umirovljeni profesor kriminalistike: ‘Jako je čudno…’

8.20 – Agonija obitelji ubijene djevojčice se nastavlja. Stručnjaci ističu da je cijeli slučaj čudan, a dok nema tijela uvijek će postojati sumnja.

“Jako je neobično, čudno, nisam to nigdje u knjigama pročitao da netko naknadno nakon devet dana prizna ubojstvo, a da ih nitko ne sumnjičiti. Ako nema tijela, onda ne postoji ni ubojstvo”, tvrdi umirovljeni profesor kriminalistike Dobrivoje Radovanović.

Photo: M.M./ATA images/PIXSELL

Podsjetimo, ključne točke koje su se pretraživale u potrazi za djevojčicom bile su deponij na Starobanjskom putu, selo Luka i Zlot odakle su osumnjičeni, deponij u blizini Brestovca, i potez između Brestovca i Zlota, piše Kurir, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari