NIJE MU OVO BILO PAMETNO

32-godišnjak u petak popodne vozio pod utjecajem alkohola; Sad će biti lakši za lijepu svotu, a i oduzeta mu vozačka!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 29 prometnih nesreća u kojima su tri osobe lakše ozlijeđeno, izvijestila je policija.

Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano ukupno 171 prometni prekršaj.

Od tog broja 32 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 25 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 17 na vožnju pod utjecajem alkohola te šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Osim navedenih, evidentirano je i pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja tehničkim neispravnim ili neregistriranim vozilom, kao i ostalih 85 prekršaja.

Najveća brzina od 107 km/h evidentirana je u petak, 5. travnja, na autocesti DC8 kod Povila. Navedena brzina izmjerena je laserskim uređajem u 13.58 sati kada se osobno vozilo, riječkih registracijskih oznaka, kretalo prema Rijeci na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 50 km/h.

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 165 alkotestiranih vozača, 17 ih je bio pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 1,8 promila evidentirana je u petak, 5. travnja u Rijeci, 32-godišnjem hrvatskom državljaninu. Spomenutog vozača zaustavila je prometna policija u 18.20 sati dok je u Baštijanovoj ulici pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka. Odmah je izdvojen iz prometa te zbog počinjenog prekršaja sankcioniran u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Protiv 32-godišnjeg vozača podnesen je optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od 1320 eura i izricanje zaštitne mjere zabrana upravljanje vozilom B kategorije na rok od tri mjeseca.

Novčanom kaznom sankcioniran je i 44-godišnji vozač koji je dan kasnije, 6. travnja, oko 21 sat zaustavljen na području Malinske na Krku dok je upravljao teretnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka, pri utjecaju alkohola od 1,45 promila. Policijski službenici su ga po završetku postupanja zbog počinjenog prekršaja sankcionirali prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Prekršajnim nalogom određena mu je novčana kazna od 660 eura i zabrana upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu između 0,51 i 1,0 g/kg zabilježene kod šest vozača, isto kao u kategoriji između 1,01 do 1,50 g/kg, četiri vozača su bila s 1,51 i više te dva s koncentracijom do 0,50 g/kg.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 29 prometnih nesreća u kojima su tri osobe lakše ozlijeđeno.

I ovim putem pozivamo sve vozače na maksimalan oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice po život opasnih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari