U HLEVNICI

Video | Glavni misterij bebe iz jarka: Je li majka iz Hrvatske ili Slovenije? Stanovnici sela šokirani

Obdukcija bi trebala odgovoriti je li beba rođena mrtva ili živa te koliko je točno stara. Policija je poslala i važan apel svima koji imaju bilo kakvu informaciju. Tijelo djeteta našli su u zagorskom selu na nekoliko kilometara od slovenske granice

U snijegu, nekoliko metara uz lokalnu cestu, policija je pronašla mrtvo novorođenče. Selo Hlevnica u općini Đurmanec nalazi se odmah uz granicu sa Slovenijom.

Razgovarali smo s ljudima u tom mjestu koji ne skrivaju da su potpuno šokirani.

“To je šok, da se to može dogoditi. Brat me zvao, veli: ‘Znaš što se dogodilo…?’ Ja ga pitam:’Što?’ Odgovorio je da su našli mrtvo dijete. A odakle, odkad, to ja ne znam…”, govori nam Ivo Pavleković iz Slovenije.

Ovdje živi samo nešto više od 200ljudi. Neki od njih su za slučaj saznali jučer, nakon što je mještanin sve dojavio policiji.

“Jučer sam saznal’, od prijatelja. On je prijavio policiji. Sve su pretražili na tom dijelu”, kaže nam Bruno Kranjac iz Hlevnice.

Tijelo bebe upućeno je na obdukciju gdje bi se trebalo utvrditi je li rođeno mrtvo ili je u pitanju čedomorstvo. Do nalaza obdukcije moglo bi proći i nekoliko dana.

Marijana Mužar iz Policijske uprave krapinsko-zagorska dala je detalje: “Jučer oko podneva, na otvorenom je prostoru pronađeno mrtvo tijelo novorođenčeta”.

U tijeku je kriminalističko istraživanje, a policija je fokusirana na pronalazak majke. Ne otkrivaju puno detalja, ali na terenu se razgovara sa svim službama, traže ženu koja je do nedavno bila trudna.

“Apeliramo na sve građane, ako imaju bilo kakve informacije vezane za događaj, da nam se jave, odnosno da nazovu na broj telefona 192 ili da se obrate u najbližu policijsku postaju”, rekla je Marijana Mužar.

Puno je neodgovorenih pitanja, a jedno od njih je, je li majka iz Hrvatske ili Slovenije?, izvještava Ana Trcol za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari