DOVOLJAN JE TRENUTAK

U Rijeci zaredale džepne krađe, jedna čak u muzeju!? Ne nosite PIN, lopov se zbog toga domogao 1300 eura

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Policija je u posljednjih nekoliko dana evidentirala počinjenje više kaznenih djela džepne krađe

Nepoznati počinitelji su u trgovini, zdravstvenoj, znanstveno – umjetničkoj ustanovi te u autobusu otuđili hrvatskim državljanima novčanike s osobnim dokumentima, novcem i ostalim predmetima.

U jednom slučaju, otuđen je novčanik s dokumentima i bankovnim karticama te je nepoznati počinitelj zahvaljujući dostupnom PIN-u karticom na bankomatu podigao 1300 eura čime je počinio kazneno djelo krađe i računalne prijevare.

Počinjenim kaznenim djelima oštećeno je četvero hrvatskih državljana za oko 2280 eura.

“Opisani događaji pokazuju kako je dovoljna i mala neopreznost da netko postane žrtvom džepne krađe, a koje se najčešće događaju na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi. Tako kradljivci koriste gužve u sredstvima javnog prijevoza, na tržnicama, na gradskim trgovima, u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, zdravstvenim ustanovama, na raznim javnim okupljanjima i sličnim mjestima. Počinitelji mogu biti osobe oba spola te starije i mlađe osobe. Takvi počinitelji uglavnom rade u skupinama, jedna osoba odvlači pozornost, dok druga zavlači ruku u džep ili torbicu i izvlači novčanik te ga predaje trećoj osobi, koja potom nestaje u gužvi.”, upozoravaju iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari