VLASNIK SE LAŽNO PREDSTAVIO

Incident u centru Rijeke: Pas bez brnjice pred očima šokirane vlasnice (51) usmrtio drugog psa

Foto: Unsplash/N.B.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici I. policijske postaje Rijeka nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom utvrđeno je počinjenje kaznenog djela, kao i prekršaja (držanje životinja bez nadzora ili zlostavljanje ili loše postupanje sa životinjama) iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, u subotu, 19. ožujka oko 23,10 sati 38-godišnji hrvatski državljanin je neoprezno šetao psa (bez brnjice) u središnjem dijelu Rijeke gdje je u jednom trenutku taj pas napao i usmrtio drugog psa oštećene 51-godišnje hrvatske državljanke.

“Osumnjičenik se udaljio s mjesta događaja bez da je isti prijavio policiji, a uz to je oštećenoj 51-godišnjakinji dao lažne podatke o svom identitetu. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenje tuđe stvari, osumnjičeni 38-godišnjak kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

VIDEO DANA:

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, upozoravaju građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom.

“Vlasnici su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja te poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, osobito je potrebno da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, zbog ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude koriste povodac i brnjicu za psa.”, poručili su iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari