ALKOHOLNI REKORDE VIKENDA

Rekorder vikenda: Riječanin (33) vozio Audi u centru Rijeke s gotovo 2 promila alkohola u krvi

Ilustracija: Riportal

Tijekom vikenda alkotestirano 98 vozača, a najveća koncentracija od 1,80 g/kg evidentirana je 33-godišnjem hrvatskom državljaninu u Rijeci

Prošlog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policijski službenici proveli su pojačan nadzor u prometu i pri tome evidentirali ukupno 314 prometnih prekršaja.

Od navedenog broja, 144 prekršaja se odnose na prekoračenja brzine, 32 su prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, te devet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom. Osim navedenih, zabilježeno je i pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji spomenutih, kao i isti broj prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, te 95 ostalih prometnih prekršaja.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, od 98 alkotestiranih vozača najveća koncentracija od 1,80 g/kg evidentirana je 33-godišnjem hrvatskom državljaninu u Rijeci.

Njega je prometna policija zaustavila u nedjelju, 27. ožujka, oko pola noći u Zagrebačkoj ulici  gdje je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom marke Audi , riječkih registracijskih oznaka, a kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu.

VIDEO DANA:

Policijski službenici su ga odmah izdvojili iz prometa te je ,sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Predložena mu je novčana kazna od 10 300 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Ostale evidentirane koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 g/kg evidentirane kod 14 vozača, 10 je vozača evidentirano s 1,01 do 1,50 g/kg, dok  su četiri vozača u kategoriji s 1,51 i više, isto kao i u kategoriji do 0, 50 g/kg (mladi i profesionalni vozači).

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu je evidentirano i 20 prometnih nesreća, od kojih su četiri s ozlijeđenim osobama. U tim nesrećama je jedna osoba teško, a tri su lakše ozlijeđene. Pozivamo i ovom prilikom vozače na oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari