Jednoruki Marokanac mrtav pijan opljačkao pizzeriju: ‘Kriv sam ali htio bih ostati u Hrvatskoj’

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Sud je zaključio da je tražio utjehu u alkoholu, ali i naglasio da ga to ne opravdava. S obzirom da je nezaposlen i bez imovine, oslobođen je sudskih troškova. Pizzeriji mora podmiriti troškove, piše Net.hr

Marokanski frizer (23) opljačkao je pizzeriju u centru Zagreba u prosincu 2023. godine. Prema presudi s Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, Marokanac je uporabom tjelesne snage i potiskivanjem klizne staklene stijene, nasilno ušao u pizzeriju u Varšavskoj ulici i uzeo šest boca alkoholnog pića Aperol, dvije bočice maslinovog ulja i četiri staklene pepeljare, piše 24sata.

Ukupna vrijednost bila je 150 eura, a snimila ga je nadzorna kamera. Time je počinio kazneno djelo teške krađe. Osudili su ga na kaznu zatvora u trajanju jedne godine. Osuda je uvjetna i kazna se neće izvršiti ako okrivljenik u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo. Marokanac je na početku postupka izjavio da se osjeća krivim.

Priznao je da je želio otići u Njemačku jer je htio nešto zaraditi kako bi prehranio obitelj, a sada mu je želja ostati u Hrvatskoj jer bi se htio tu zaposliti. Čak je u jednom incidentu ostao i bez ruke. Do sada se nije bavio krađama niti je činio kaznena djela. Nije nikada bio u zatvoru. Dodao je i da mu je žao te da bi volio nadoknaditi štetu vlasniku. Sud je uzeo u obzir i što je mlađi, nije kažnjavan, što je vrijednost ukradene robe manja i što je neposredno prije događaja ostao bez ruke.

Sud je zaključio da je tražio utjehu u alkoholu, ali i naglasio da ga to ne opravdava. S obzirom da je nezaposlen i bez imovine, oslobođen je sudskih troškova. Pizzeriji mora podmiriti dug, piše Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari