Jeste li sigurni da su vaše prave? Na lažnim ‘Raybanicama’ zaradili oko 2 milijuna kuna

Foto: PU zadarska

Sveukupno je oduzeto oko 2 tisuće komada sunčanih naočala

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije, Službe kriminalističke policije, Policijske uprave zadarske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvero hrvatskih državljanina u dobi od 24, 29, 34 i 37 godina koje se sumnjiči da su srpnja do rujna 2019. godine počinili više kaznenih djela ‘Povreda žiga’.

Oni su, naime, protivno propisima o zaštiti žiga u trgovačkom prometu, nudili na prodaju sunčane naočale obilježene znakom koji je istovjetan zaštićenom žigu i tako javnost doveli u zabludu o podrijetlu proizvoda.

Naime, u navedenom vremenskom periodu u Viru, u dva navrata na istoj lokaciji od strane policijskih službenika zatečeni su 34-godišnjakinja i 37-godišnjak u prodaji veće količine sunčanih naočala  zaštićene robne marke.

Također, u prodaji veće količine sunčanih naočala zaštićene robne marki u Biogradu zatečen je 29-godišnjak, dok je u istom periodu na Branimirovoj obali u Zadru u dva navrata zatečena 24-godišnjakinja.

Sunčane naočale su im oduzete, sveukupno u količini od oko 2.000 komada.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da bi prodajom navedenih sunčanih naočala, ovlaštenim zastupnicima pričinili materijalnu štetu u iznosu od najmanje 2.000.000,00 kuna, kolika je vrijednost takvih originalnih modela na tržištu.

Protiv četvoro osumnjičenika zbog sumnje da su počinili kaznena djela Povreda žiga, nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena je kaznena prijava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja