TUŽNA OBLJETNICA: Deset godina od ubojstva koje je šokiralo Rijeku

Photo: Danilo Pavletic/PIXSELL

Studenta Aleksandra Abramova trojica mladića pretukla su do smrti u samom centru Rijeke, na Trgu sv. Barbare

Bezumno ubojstvo creskog studenta Aleksandra Abramova dogodilo se u prosincu 2009. godine. Student se vraćao nakon noćnog izlaska. Sukob se dogodio ispred fast fooda na Korzu, navodno zbor prepirke u redu za pizzu, a verbalni sukob je nažalost prerastao u fizički.

Iako je student pokušao pobjeći trojici mladića, Dariju Savića, Dariju Cupaću i Dušanu Cupaću, sustigli su ga te počeli divljački udarati rukama i nogama. Abramov je kao posljedicu napada zadobio brojne ozljede, od krvnih podljeva i razderotina do prijeloma kosti nosa s pomakom i obilnim krvarenjem te napuknuća prednje kosti lubanje, a preminuo je zbog ugušenja, uslijed udisanja vlastite krvi.

Dario Savić i Dario Cupać uhićeni su već idući dan, a Dušan Cupać je pobjegao u Srbiju i ostaj je izvan dohvata hrvatskoh pracosuđa.

Prije dvije godine, obustavljen je sudski progon tada 30-godišnjeg Darija Savića i 27-godišnjeg Darija Cupaća kojima je Županijski sud u Rijeci odredio kaznu od tri, odnosno pet mjeseci zatvora zbog nepružanja pomoći Aleksandru Abramovu. Sudski progon je obustavljen zbog – nastupanja zastare.

Presuda njima dvojici za nepružanje pomoći izrečena je u veljači 2014. godine te su se još iduće dvije godine pribrojile ukupnom zastarnom roku, no niti u tom roku nije donesen pravorijek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari