JESU LI I PLOVILA RIJEČKE POLICIJE U PIRANSKOM ZALJEVU? Iz policije objasnili zašto je specijalna policija išla na Rab trajektom

Policija je odgovorila na upit jesu li jučer pomorska vozila iz Primorsko-goranske policije bila u Piranskom zaljevu, te da zato nisu imali plovilo za Rab

Nakon jučerašnjeg stravičnog zločina koji je potresao Rab (OVDJE), a u kojem je Srđan Smojver rafalom iz vatrenog oružja ubio psihijatra Sinišu Rakića te se nakon toga zabarikaridrao u kuću te na koncu dana i raznio bombom, neke društvene mreže brujile su o tome kako je jučer specijalna policija na Rab doputovala redovnom trajektom linijom, što je naravno izazvalo čuđenje brojnih putnika.

Neki mediji odmah su prenijeli da je razlog tomu, a o čemu se i pisalo na društvenim mražama, jer su sva policijska plovila koji imaju na raspolaganju, poslana u Piranski zaljev i okolicu zbog incidenata na tom području.

Za Vijest.hr Helena Biočić iz MUP-ovog Odjela za odnose s javnošću potvrdila nam je da specijalna policija  uistinu, putovala trajektom, ali i objasnila razloge takve odluke.

“Nije bio problem policijski plovilo, nego ljudi iz specijalne policije moraju imati opremu i vozila, a ona se ne mogu prevoziti brodom. Jednostavno ne može se automomobil staviti na policijski brod i zato su i išli trajektom. Naime, specijalci moraju uza sebe imati svu moguću opremu kako bi bili spremni na sve moguće situacije pa i potragu za počiniteljem”, objasnila je Biočić.

Također je naglasila da naravno da je na Rabu bilo policijiskih vozila, ali specijalna policija ima svoja vozila koja su posebno opremljena.

“To je uobičajena procedura koja nije izvan uobičanenog postupanja”, poručila je Biočić.

Na naš upit jesu li jučer pomorska vozila iz Primorsko-goranske policije bila u Piranskom zaljevu, kako su neki spomenuli, Biočić je odbacila ta šuškanja.

“Koliko ja znam policijska plovila iz Primorsko- goranske policijske uprave jučer su bila na području koja ona i pokrivaju”, ističe Biočić, dodavši da o incidentima koji se događaju na tom području brine Policijska uprava istarska koja ima svoja plovila te je još jednom naglasila da nije točno da nije bilo broda na raspologanju.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari