TIJEKOM VIKENDA 37 PROMETNIH NESREĆA: Vozač osobnog vozila smrtno stradao na autocesti kod čvora Čavle

Foto: mup.hr

Vozač je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u KBC Rijeka, gdje je nažalost preminuo

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 37 prometnih nesreća. U ovom razdoblju jedna je osoba smrtno stradala, tri su osobe teško, a četiri lakše ozlijeđene.

Jučer oko 13 sati 63-godišnji vozač upravljao je osobnim vozilom marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka krećući se autocestom iz smjera čvora Čavle u smjeru čvora Orehovica. Vozilom je sletio izvan ruba kolnika te udario u ivičnjak i kamenu stijenu uslijed čega se vozilo prevrnulo. Vozač je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u KBC Rijeka, gdje je nažalost preminuo.

Osim prometnih nesreća u istom razdoblju bilo je i više prometnih prekršaja, od kojih su dio zabilježili policijski službenici-posada policijskog presretača. Tako su 1. srpnja oko 17 sati u prekršaju zatekli slovenskog državljanina, starosti 45 godina, koji je upravljao motociklom, slovenskih registracijskih oznaka krećući se autocestom iz smjera Cernika u smjeru Kikovice brzinom od 194 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine prometnim znakom 100 km/h.

Nešto ranije, oko 12.20 sati posada presretača je u prekoračenju brzine zatekla 46-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji se motociklom kretao iz smjera Kikovice prema Rijeci brzinom od 189 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine prometnim znakom 100 km/h.

Istog dana na području naselja Mavrinci pored Čavli, posada presretača je zatekla 51-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, koji je teretnim vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 2,08 g/kg.

Jučer je posada policijskog presretača zatekla 45-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je u 17.27 sati upravljao motociklom iz smjera Kikovice u smjeru Rijeke brzinom od 180 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine prometnim znakom 110 km/h.

Zbog počinjenih prekršaja policija je vozačima zatečenim u prekoračenju brzine izdala obavezne prekršajne naloge na iznos od 3.000 kuna te su im izrečene zaštitne mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „A“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca, dok je vozaču teretnog vozila privremeno oduzeta vozačka dozvola te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog.

Izdvajamo i prometnu nesreću koja se dogodila 1. srpnja oko 6 sati na području Malog Lošinja u kojoj je sudjelovao 45-godišnji državljanin Italije, vozač osobnog vozila. Tijekom vožnje vozilom je izletio izvan kolnika, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,84 g/kg.

Spomenuti vozač je zadržan u službenim prostorijama policija, kao i dva vozača zatečena jučer na području Crikvenice i Novog Vinodolskog. Riječ je o vozačima osobnih vozila, državljaninu Slovenije u dobi od 44 godine, kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 1,70 g/kg i 36-godišnjem hrvatskom državljaninu s koncentracijom alkohola od 2,26 g/kg i važećom zabranom upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Na crikveničkom području, u Jadranovu zaustavljen je i 33-godišnji vozač s koncentracijom alkohola od 1,54 g/kg te bez vozačke dozvole i osobne iskaznice.

Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama svi vozači su prekršajno sankcionirani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari