TRAUMATIČAN DOGAĐAJ

Video | JEZIVO! U bunaru pronašli ovcu bez glave, sumnjaju tko je kriv: ‘Da to napraviš moraš biti…’

Ovce su danas pod budnim okom, ali prošli tjedan su odlutale u brdo prema Zvečanju. Kako se nisu vraćale, pastir ih je potražio…

Našao ih je uznemirene i pokrivene krvlju. Jedna ovca je nedostajala, a tragovi krvi vodili su do bunara.

“Po tragu krvi smo otišli do te čatrnje i u čatrnji sam digao poklopac i vidio da leži leš od moje ovce”, kazao je pastir Rokica Miličević.

Tek kad su izvadili leš ovce, doživjeli su šok.

“A nismo tada vidjeli jer je bila voda u čatrnji dva metra, a kada se ispumpala voda tek smo onda uočili da nema glave”, govori Jozo Miljak, vlasnik ovaca.

Policija istražuje okolnosti slučaja

Tvrdi da je u mjesec dana na sličan način izgubio tri ovce, a da su neke i pretučene. I dodaje – ovce su bile istraumatizirane nakon svega.

“Ti je zoveš, vabiš, ona te ne pozna ona je u šoku. Isto kao i čovjeku kad umre bližnji njegov ti ga tetošiš, zagrliš, ali on te ne pozna”, govori pastir Miličević.

Policija je potvrdila da je u bunaru pronađena zaklana ovca bez glave, a ostale okolnosti istražuju.

“Poduzimao mjere iz nadležnosti policije i provodimo krim istraživanje. Bilo kakve druge informacije o premlaćivanju životinja iz stadu ovaca nismo dosad zaprimili, ali ovo što je objavljeno u medijima, mi ćemo ići u tom smjeru i provjeriti te navode”, kazala je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

‘To je razlog zašto smo imali nezgode’

S obzirom da ovce slobodno lutaju, vlasnik sumnja da su se zamjerile vlasnicima maslina.

“Pošto je to šumoviti predio one šmugnu gore u brijeg, gore su u masline od ljudi. Onda uđu u masline i otprilike to je razlog zašto smo imali takve nezgode”, kazao je Miljak.

“Ali tako nešto napraviti, to čovjek ne može napraviti, to stvarno moraš biti… nema imena za tako nešto”, kazao je pastir Miličević.

Pretučene i zaklane ovce očito su bile upozorenje za vlasnika i pastire koji ih sad neće ispuštati iz vida. No nadaju se da će policija pronaći onoga tko se iživljavao nad životinjama, prenosi RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari