BUDITE ORPEZNI

Jučer su proglašeni zimski uvjeti na cestama, a mnogi vozači ne poštuju uvjete

23.01.2019., Lokve - Snijeg i zimski uvjeti na prometnicama kroz Gorski Kotar, staroj cesti Rijeka-Zagreb i autocesti Rijeka - Zagreb A6. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na području Policijske uprave primorsko-goranske, na prometnicama kroz Gorski kotar jučer, 22. studenoga zbog snježnih padalina i jakog vjetra nadležna služba proglasila je zimske uvjete na cestama.

Podsjećamo, za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjuje se promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilima.

Sukladno tome, policijski službenici nadzirali su promet na cestama u cilju poštivanja nastalih uvjeta, mogućih zastoja i sprečavanja nastanka prometnih nesreća, ali i stvaranja uvjeta djelatnicima zimske službe da nesmetano čiste prometnice od snijega radi sigurnog prometa ostalih vozila.

Tijekom trajanja zimskih uvjeta policija je sveukupno sankcionirala 40 vozača teretnih vozila.

Tako su policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko tijekom jučerašnjeg dana na autocesti A6, između čvora Bosiljevo II i čvora Kikovica iz prometa isključili 90-ak teretnih vozila.  U pratnji policije u nekoliko je navrata organiziran konvoj ovih vozila do odmorišta Velika Gorica, a dio se samostalno vratio u smjeru Zagreba.

Na ovoj dionici kršenje odredbi  Zakona o sigurnosti prometa na cestama utvrđeno je kod ukupno 33 vozača teretnih vozila, koji su novčano sankcionirani zbog nepoštivanja prometnog znaka zabrane prometa za teretne automobile s priključnim vozilom.

Isto tako, na ulazu na autocestu A6, na čvoru Kikovica policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka su zbog istovrsnog prekršaja sankcionirali sedam vozača teretnih vozila.

Za vrijeme zimskih uvjeta nisu evidentirane prometne nesreće, niti je bilo zastoja u odvijanju prometa.

Pozivamo vozače da se prije putovanja pravovremeno informiraju o vremenskim prilikama i stanju na cestama  te radi svoje osobne sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu  poštuju postavljenu prometnu signalizaciju i  koriste propisanu zimsku opremu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views