ALKOHOLNI REKORDER TJEDNA

Kakav ‘nered’! Pijani vozač (52) na Drenovi Škodom udario u ivičnjak, ‘skršio’ parkirane aute, sletio s kolnika pa se zabio u stablo!

Ilustracija: Riportal

Prošlog tjedna na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 100 prometnih nesreća, od kojih su devet  teže, a 91 je  lakša nesreća.

U ovim nesrećama je deset osoba teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 986.000 kuna.

Najveća koncentracija alkohola od 2,17 promila izmjerena je u utorak, 7. lipnja, 52-godišnjem hrvatskom državljaninu u Rijeci. On je oko 2.30 sati izazvao prometnu nesreću na području Drenove dok je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom marke Škoda, riječkih registracijskih oznaka.

“Očevidom je utvrđeno kako nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i uvjetima na cesti pa je izgubio nadzor nad vozilom te pri tome udario u ivičnjak nakon čega se nastavio kretati i udario u još dva parkirana osobna vozila na nogostupu. Uz to je i sletio izvan kolnika te udario u stablo.

U nesreći je 52-godišnjak lakše ozlijeđen, a zbog počinjenog prometnog prekršaja i izazivanja prometne nesreće protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama predložena mu je novčana kazna od 21 500 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.”, izvijestili su iz Poliijske uprave primorsko.-goranske.

Inače, uz 15 stranih državljana, u prometnim nesrećama su sudjelovala i dva pješaka, kao i šest alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 247 vozača, od kojih je kod njih 16 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Jedan vozač je odbio alkotestiranje.

VIDEO DANA:

Najviše alkoholiziranih vozača, njih osam, je bilo u dobi iznad 35. godine života, sedam ih je u kategoriji između 18. i 25. godina života, a dva su vozača u kategoriji od 25. do 35. godina života.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari