POJAČANA KONTROLA VIKENDOM

‘Kockao’ se životom, ulovljen laserom: Na vijaduktu Svilno teretnjakom jurio prema Rijeci brzinom ‘debelo’ većom od dozvoljene

Ilustracija: Riportal. Fotografija ne prikazuje događaj opisan u tekstu.

Prošlog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te su pri tome evidentirana 263 prometna prekršaja.

“Od ukupnog broja, 71 prekršaj se odnosi na prekoračenje brzine, 29 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 13 je prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, a deset prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Pored navedenih, zabilježena su i četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, zatim dva prekršaja upravljanja vozilom u vrijeme važeće zabrane upravljanja, kao i jedan prekršaj upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te ostala 135 prometna prekršaja.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Najveća brzina od 95 km/h evidentirana je u petak, 10. lipnja na autocesti A6 Rijeka-Zagreb. Policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka su u 17.47 sati laserskim uređajem očitali navedenu brzinu kod vijadukta Svilno kada se teretno vozilo marke MAN, registracijskih oznaka Slavonskog Broda, kretalo u smjeru Rijeke na mjestu gdje je ograničenje kretanja za teretna vozila određeno na 40 km/h.

VIDEO DANA:

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa  potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Alkoholni rekorder vikenda

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između njih 142 alkotestirana vozača, deset ih je bilo pod utjecajem alkohola, a  najveća koncentracija od 1,43 g/kg evidentirana je 22-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Delnica.

Riječ je o osobi kojega su policijski službenici Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar zaustavili u subotu, 12. lipnja oko 20 sati, gdje je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Seat, delničkih registracijskih oznaka.

Odmah je izdvojen iz prometa te kako ne bi nastavio činjenje prekršaja priveden u službene policijske prostorije. Završetkom postupanja protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu kojim mu je predložena novčana kazna od 5 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 g/kg zabilježene kod pet vozača, četiri su vozača evidentirana s koncentracijom 1,01 do 1,50 g/kg evidentirane kod sedam vozača, dok je jedan vozač s koncentracijom do 0,5 g/kg.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 25 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže i tri su lakše ozlijeđene.

Pozivamo i ovim putem vozače na oprez, kao i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari