Kameničkog u bolnici čuva policija: Poznato koliko bi godina zatvora mogao dobiti

Kvalifikacija kaznenog djela mogla bi ovisiti o brzini kojom se kretao Ilicom prije sudara

Marin Kamenički, 20-godišnjak koji je u četvrtak u zagrebačkoj ilici skrivio nesreću u kojoj su poginule dvije žene, a jedan muškarac teško ozlijeđen, još uvijek se nalazi na bolničkom liječenju.

Predstojnik Klinike za kirurgiju u KB-u Sveti Duh, prof. dr. sc. Žarko Rašić, kazao je za Jutarnji list da se radi o lakšim ozljedama, i to natučenjima. Usto, zadobio je i gnječno-razdernu ranu na glavi koja je obrađena i sašivena.

Ustanovljeno je da nema unutarnjih ozljeda ni lomova, a nakon toga je sanirana rana na glavi. Pregledali su ga specijalisti kardiolog, otorinolaringolog i neurolog.

“Stabilno je i očekuje se otpust iz bolnice početkom idućeg tjedna”, kazao je prof. Rašić i dodao da, s obzirom na okolnosti nesreće, imaju zakonsku obvezu obavijestiti policiju kad ga otpuštaju, a ona ga ujedno čuva još od prijema u bolnicu.

Kameničkog čeka i kriminalističko istraživanje u policiji, a očekuje se da će protiv njega biti podnesena i kaznena prijava. Vještačenjem se tek treba utvrditi kojom se brzinom kretao Ilicom prije sudara, o čemu bi mogla ovisiti i kvalifikacija kaznenog djela.

Za izazivanje nesreće sa smrtnim posljedicama zaprijećena je kazna od jedne do osam godina zatvora ako se radi o nehaju. No, ako je prekoračenje brzine bilo veće od 50 kilometara na sat, radilo bi se i o kaznenom djelu obijesne vožnje, pa ne bi bila isključena ni teža kvalifikacija koja uključuje namjeru, a za to je kazna do 12 godina, piše Jutarnji list.

Vijesti.hr
Foto: Ured predsjednice

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari