KAMERE U RIJECI: prve kazne za gotovo 1000 vozača!

Tisuće neodgovornih vozača u Zagrebu, Osijeku i Rijeci, ovih su dana ostali neugodno iznenađeni kad su u poštanskom pretincu dobili kaznu zbog prekoračenja brzine iako ih policija nikad nije zaustavila. U mjesec dana od kad su instalirane nove policijske kamere, pokazale su se iznimno učinkovite.

Zbog prebrze vožnje, evidentirane policijskim kamerama za nadzor brzine koje su postavlje na riječkim prometnicama, Policijska uprava primorsko-goranska kaznila je ukupno 939 vozača! Iako se uglavnom radi o prekoračenju brzine od 20 do 30 kilometara na sat, kod tunela Škurinje snimljen je vozač koji je upravljao vozilom brzinom od čak 181 kilometar na sat, što je trostruko više od dopuštene brzine na tom dijelu riječke zaobilaznice. Slijedi vozač koji je sa 142 km/h protutnjao Kostrenom, pa vožnja sa 137 kilometara na sat na Novoj cesti na Krnjevu, te 131 km/h u Zvonimirovoj ulici, pokraj benzinske postaje. Iz Policijske uprave ističu kako se podaci »mijenjaju svakodnevno, s obzirom na očitavanje i skidanje podataka s uređaja«, te će ovaj broj zasigurno rasti.

No, postavljanje fiksnih radarskih uređaja doprinijelo je povećanju razine sigurnosti na cestama te je utjecalo na svijest vozača da sve više poštuju ograničenja brzine koja su postavljena, sigurni su u MUP-u, iako se broj mrtvih na riječkim prometnicama povećava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari