NESREĆA NA OTOKU KRKU

Kamper kod Baške završio u 10-metarskoj provaliji! Dvoje Austrijanaca u riječkoj bolnici s teškim ozljedama

Ilustracija: fotografija ne prikazuje događaj opisan u tekstu. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL

U nesreći s kamper vozilom teško su ozlijeđene dvije osobe

Jučer se na području otoka Krka dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo kamper vozila, a u nesreći su ozlijeđena dva austrijska državljana.

“Nesreća se dogodila oko 1,40 sati, kada 62-godišnji državljanin Austrije, upravljajući kamper vozilom, austrijskih nacionalnih oznaka, na DC 102 u smjeru Baške, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju na cesti pa je u oštrom zavoju izgubio nadzor nad vozilom. Pritom je prešao u suprotnu prometnu traku i prednjim dijelom vozila udario u betonski zid izvan ruba kolnika te potom sletio izvan ceste u provaliju dubine oko 10 metara gdje se nastavio nekontrolirano kretati po kamenju i visokom raslinju gdje se na kraju i zaustavio.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Ozlijeđenom vozaču i 62-godišnjem putniku u vozilu pružena je prva pomoć te su prevezeni u KBC Rijeka gdje su im liječnici dijagnosticirali teške tjelesne ozljede.

Noćas je organizirano i izvlačenje kamper vozila iz provalije pa je od 1.00 do 2.30 sati bila zatvorena DC 102 na dionici Vrbnik – Baška.

Inače, tijekom jučerašnjeg dana na području nadležnosti PU primorsko-goranske dogodilo se 12 prometnih nesreća u kojima su uz dvojicu Austrijanaca još četiri osobe lakše ozlijeđene.

“Pozivamo i nadalje sve vozače na maksimalni oprez u prometu i dosljedno poštivanje prometnih propisa s ciljem izbjegavanja mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.”, poručili su iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari