TEŠKO JE OZLIJEĐENA

KANTRIDA 69-godišnjakinja stradala na pješačkom prijelazu, vozilom ju udario 74-godišnjak

Ilustracija: Riportal - M. L.

Pozivamo vozače i pješake na maksimalni oprez u prometu i apsolutno poštivanje svih prometnih propisa, stoji u izviješću policije.

Jučer ujutro na području Kantride u Rijeci dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena 69-godišnja hrvatska državljanka.

“Nesreća se dogodila kada je 69-godišnjakinju prilikom prelaženja kolnika na obilježenom pješačkom prijelazu udarilo i oborilo osobno vozilo marke Hyundai riječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 74-godišnji hrvatski državljanin. Pješakinja je prevezena u KBC Rijeka gdje su joj utvrđene teške ozljede.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Isto tako, jučer u večernjim satima još je dvoje pješaka teško ozlijeđeno kada su prelazili obilježeni pješački prijelaz, odnosno kolnik, na prometnicama na Zametu u Rijeci i Opatiji.

Zbog nesreća u kojima sudjeluju pješaci, a koji su jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu, u cilju povećanja njihove sigurnosti apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da apsolutno poštuju prometne propise.

“Pješake pozivamo da isključivo koriste pješačke prijelaze i nogostupe za kretanje, a ukoliko to nisu u mogućnosti, neka se kreću uz lijevi rub kolnika, kako bi u slučaju potrebe mogli propustiti vozila koja im dolaze u susret. Za vrijeme kretanja kolnikom noću i u vrijeme smanjene vidljivosti (kiša, magla, snijeg i slično) pješaci moraju biti označeni reflektirajućom materijom ili izvorom svjetlosti, a pješaci u skupini obavezni su kretati se u koloni jedan po jedan.

Vozače pak upozoravamo da s povećanim oprezom sudjeluju u prometu u zoni pješačkih prijelaza, većih trgovačkih centara, igrališta, škola i drugih mjesta gdje se može očekivati veći broj pješaka, posebice djece, kako bi mogli pravovremeno zaustaviti vozilo.

Također savjetujemo da ne parkiraju svoja vozila na nogostupima, raskrižjima i na pješačkim prijelazima kako time ne bi ometali sudjelovanje ostalih sudionika u prometu.”, poručili su iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari