KAOS NA RABU! Pijani mladić razbio Toyotu riječkih tablica, noć prije ukrao dva auta!

Foto: Ilustracija (Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Poradi sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari, krađe, kao i oštećenja tuđe stvari, 29-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici  Policijske postaje Rab proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela.

Sumnjiči se da je 11. ožujka, tijekom noći na području Mundanija na Rabu izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom upravljajući vozilom marke Toyota, riječkih registarskih oznaka. Mjesto događaja je potom napustio bez da je nesreću prijavio, no, policijski službenici su ga vrlo brzo pronašli i priveli na postupanje. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,92 g/kg te da je vozilo u vlasništvu 63-godišnjeg hrvatskog državljanina otuđio i neovlašteno koristio.

Osim spomenutoga, utvrđeno je da je prethodno iste noći na području Raba u još dva navrata otuđio i neovlašteno koristio osobna vozila marke Audi i Ford, u vlasništvu hrvatskih državljana, dok je dan prije iz osobnog vozila marke Passat otuđio novac i druge predmete.  K tome je utvrđeno da je toga dana u Palitu oštetio i ulaz jedne stambene zgrade. Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima cijeni se na najmanje 35 tisuća kuna. Tijekom istraživanja dio otuđenih predmeta je pronađen i bit će vraćeni vlasniku.

Poradi sumnje u počinjenje tri kaznena djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari, jedne krađe, kao i oštećenja tuđe stvari, završetkom istraživanja 29-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku. Pritom je prijavljen i prekršajno sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijska uprava primorsko-goranske napominje, budući da su sva vozila koja je počinitelj neovlašteno koristio bila otključana, kao i vozilo iz kojega je otuđio novac i druge predmete, pozivamo građane na povećani oprez i obavezno zaključavanje svojih vozila kako ne bi postali žrtvom navedenih ili sličnih kaznenih djela!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari