MATULJI Krali dijelove s rabljenih vozila i gorivo iz radnih strojeva

FOTO: Ilustracija/Riportal.hr

Trojica osumnjičenika su radi kaznenih djela krađe, odnosno, teških krađa provaljivanjem kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu

Kaznenom prijavom i privođenjem pritvorskom nadzorniku dvojice osumnjičenika završilo je kriminalističko istraživanje koje su nad trojicom hrvatskih državljana, starosti 18 i 30 godina, proveli policijski službenici Policijske postaje Opatija.

Policija je 10. ožujka oko 18.30 sati po dojavi zatekla 30-godišnjaka u počinjenju krađe na širem području Matulja gdje je sa zatvorenog parkirališta, u vlasništvu trgovačkog obrta iz Rijeke, otuđio dijelove s rabljenih vozila.

Kriminalističkim istraživanjem je k tome utvrđeno da je tijekom veljače i ožujka s dvojicom 18-godišnjaka počinio još pet kaznenih djela teške krađe provaljivanjem. Tako su provalili u navedeno parkiralište na području Matulja, kao i u radne strojeve iz kojih su krali gorivo u Delnicama, a na širem području Bakra provalili su i u vikendicu iz koje su otuđili opremu za solarno grijanje. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više od 40 000 kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima, a trojica osumnjičenika su radi navedenih kaznenih djela krađe, odnosno, teških krađa provaljivanjem prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari