VIKEND NA CESTAMA

Kod Hreljina jurio BMW-om 165km/h; ‘Zaradio’ paprenu kaznu

Luka Stanzl/Pixsell

 Proteklog vikenda na prometnicama Primorsko-goranske županije policija je opet pojačano nadzirala promet.

Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela u vožnji te ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

U spomenutom razdoblju evidentirano je ukupno 310 prometnih prekršaja. Od tog broja, 188 prekršaja se odnosi na nedopuštenu brzinu, 24 na vožnju pod utjecajem alkohola, zatim 22  prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji, šest je prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, a zabilježena su i tri upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom. Uz to su zabilježena dva prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava te 64 ostala prekršaja.

Najveća brzina od 165 km/h evidentirana je u subotu, 7. studenoga u 9.39 sati na autocesti A7, u neposrednoj blizini čvora Sv. Kuzam. Osobno vozilo marke BMW, ogulinskih registarskih oznaka, kretalo se navedenom brzinom u smjeru Hreljina na mjestu gdje je ograničenje brzine određeno na 100 km/h.

Tijekom spomenutog razdoblja alkotestirano je 95 vozača, od kojih je njih 24 bilo pod utjecajem alkohola. Izdvajamo evidentiranu najveću koncentraciju od 1,98 g/kg. Policijski službenici II policijske postaje Rijeka u petak, 6. studenoga oko 1 sat, u Kvaternikovoj ulici u Rijeci su zatekli 38-godišnju vozačicu gdje je pri utjecaju alkohola upravljala osobnim vozilom marke Opel, riječkih registarskih oznaka. Policijski službenici odmah su je izdvojili iz prometa, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola protiv 38-godišnjakinje je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. U skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u rasponu od 10 do 20 000 kuna ili kazna zatvora od 60 dana te izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom na rok od šest mjeseci do godine dana.

Što se tiče ostalih koncentracija, 14 vozača je evidentirano s koncentracijom između 0,51 do 1,00 g/kg,  pet vozača je bilo s koncentracijom od 1,01 do 1,50 g/kg, tri vozača su u kategoriji do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a dva iznad 1,51 g/kg. Jedan vozač je odbio alkostiranje, a jedan test na droge.

I ovom prilikom, u cilju povoljnijeg stanja sigurnosti u prometu, pozivamo sve sudionike, osobito vozače, na dosljedno poštivanje prometnih propisa i pravila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari