Kod muškarca koji je pucao na Škurinjama pronađen arsenal oružja

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom

Sumnjiči se da je navedeno kazneno djelo počinio u subotu 10. studenoga oko 19.15 sati na križanju ulica Ive Lole Ribara i Milana Rustanbega u Rijeci.

Tijekom kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga doma i prostorija kojima se 45-godišnjak koristi te je pronađeno neregistrirano oružje i eksplozivna sredstva za koje nije imao dozvolu (pištolj marke “cz” i dva pripadajuća spremnika, zračna puška call 4,5 i 100 komada pripadajućeg streljiva te 23 komada ostalog streljiva).

Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, 45-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Prekršajno se prijavljuje i zbog neovlaštenog posjedovanja oružja, a sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

VIDEO DANA: