SKUPO ĆE PLATITI

NIJE MU PRVI PUT! 55-godišnjak vozio po Krku mrtav pijan: Policija ga je privela na triježnjenje

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

U prometnim nesrećama tri su osobe teško, a deset ih je lakše ozlijeđeno, izvijestila je policija.

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 211 prometnih prekršaja. Najviše je prekršaja prekoračenja brzine – 33, nekorištenja sigurnosnog pojasa – 28, vožnje pod utjecajem alkohola – 18 te 17 prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Zabilježena su i dva prekršaja upravljanja vozilom pod zabranom, po jedan prekršaj upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom i prije stjecanja prava na upravljanje te još 108 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 116 km/h zabilježena je 13. travnja oko 11.20 sati na Jadranskoj magistrali na području Jadranova, gdje se vozač motocikla slovenskih registracijskih oznaka kretao navedenom brzinom u smjeru Crikvenice, iako je na tom dijelu ograničenje brzine 60 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 2,44 g/kg izmjerena je istog dana oko 16.40 sati na području Krka gdje je policija zaustavila 55-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka.

Utvrđeno je da je riječ o vozaču koji je već nekoliko puta prekršajno prijavljivan zbog počinjenja istovrsnih prekršaja te je zbog opasnosti da će nastaviti vožnju i ugrožavati sigurnost prometa, priveden i zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Protiv spomenutog vozača policija nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlože da mu se izrekne maksimalna novčana kazna u iznosu od 2.640 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od 12 mjeseci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari