KAŽNJENO I 21 NAUTIČARA

KRK Slovenac se ‘ufurao’ dok je plivao; Pomorska policija ga zatekla 100 metara od plaže

Pixsell/ Ilustracija

Policija poziva na pridržavanje odredbi ne samo Pomorskog zakonika već i drugih  propisa bitnih za sigurnost kako nautičara tako i kupača, stoji u priopćenju policije.

U cilju veće sigurnosti na moru tijekom trajanja turističke sezone, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka intenziviraju  postupanja, odnosno pojačano nadziru nautičare, ali i plivače.

Tako je od petka, 1. srpnja do danas zbog počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika pomorska policija novčano sankcionirala 21 nautičara, ali i jednog plivača.

“Spomenuti plivač, inače državljanin Slovenije zatečen je u moru ispred Punta na otoku Krku, kako pliva na udaljenosti većoj od 100 metara od obale.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

VIDEO DANA:

U ostalim slučajevima riječ je o prekršajima nedozvoljenog glisiranja koje su posade policijskih plovila zabilježil u akvatoriju otoka Lošinja, Krka i Raba te ispred Kraljevice. U činjenju ovih prekršaja zatečeno je osam državljana Slovenije, pet državljana Njemačke, četiri Italije, dva Austrije te po jedan državljanin Češke i Poljske.

U većini je riječ je o osobama koje su nedozvoljeno glisirale na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, dok je u jednom slučaju u krčkom akvatoriju zatečen njemački državljanin koji je glisirao na oko 50 metara od obale. Uz to, pomorska policija je u lošinjskom akvatoriju zatekla talijanskog državljanina dok je glisirao gumenim plovilom bez važeće registracije.

I ovom prilikom, policija poziva na pridržavanje odredbi ne samo Pomorskog zakonika već i drugih  propisa bitnih za sigurnost kako nautičara tako i kupača.

Još jednom podsjećamo, nautičarima nije dozvoljeno glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, a kupačima je dozvoljeno plivanje  do ograde uređene plaže ili 100 metara od obale prirodne plaže.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views