OBRAĐENO PET PACIJENATA

Galerija | KRVAVA BITKA U tučnjavi s Torcidom ranjen i policajac: ‘Ima prostrjelnu ranu’

Kako RTL doznaje iz KBC-a Sestre milosrdnice obrađeno je pet pacijenata, a svi su prošli s lakšim tjelesnim ozljedama te su pušteni kući

Mladi policajac E.N. koji je prostrjelnu ranu desne potkoljenice dobio u izgredu navijača Hajduka u subotu u Desincu, dobro se oporavlja na traumatologiji karlovačke Opće bolnice i za sada se ne očekuju komplikacije.

Dežurni kirurg Suad Crnica rekao je da je pacijent s ozljedom noge stigao u subotu u 22.45, da je stabilno i izvan životne opasnosti, te da se “ne očekuju komplikacije, iako su i one moguće”.

Riječ je o mlađoj osobi

“Riječ je o mlađoj osobi koja dobiva sve aktivne mjere liječenja i ne očekujemo da bi oporavak bio kompliciran, jer prostrijelom nije zahvaćena ni kost ni vitalne strukture”, rekao je Crnica i naglasio da će se tek za dan dva moći kvalificirati je li ozljeda ‘teška tjelesna’ ili samo lakša, za sada je granična.

Riječ je o pacijentu koji je ranu zadobio na autocesti kod odmorišta Desinec u intervenciji izgreda navijača Hajduka koji su se vraćali s derbi utakmice Dinama i Hajduka. Policija je izvijestila da je policija “upotrebom sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, odbijala napad na sebe”, te da su ranjena dva napadača, ozlijeđeno i desetak policajaca, te da nitko nije u životnoj opasnosti.

Kako doznaje RTL iz KBC Sestre milosrdnice obrađeno je pet pacijenata, a svi su prošli s lakšim tjelesnim ozljedama te su naposljetku pušteni kući.

Traje kriminalističko istraživanje, a zagrebačka Policijska uprava će u 14 sati održati izvanrednu konferenciju za novinare zbog postupanja policije tijekom organizirane preprate navijača.

Tijekom organizirane preprate oko 1600 navijača „Hajduka“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su u 21.35 sati stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i tako blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca. Potom je, oglušivši se na upozorenja i naredbe policije, nekoliko stotina njih napalo policajce iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Promet je na toj dionici autoceste do jutros u 10 sati bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.

Uhićeno više od 40 sudionika nereda

Policija je, neslužbeno doznaje Jutarnji list, do sada privela više od 40 navijača, pripadnika Torcide, zbog noćašnjeg brutalnog napada na policiju.

Kriminalističko istraživanje nad njima provodi se zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja nereda za što je zakonom zaprijećena zatvorska kazna do tri godine, odnosno, za teži oblik tog djela, do pet godina zatvora, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari