TORCIDA I POLICIJA

VIDEO Policajac pendrekom tjera navijača Hajduka u auto. ‘Jedan dečko se pokušao sakriti, nisu ga pustili’

Photo: Pixsell/PIXSELL

‘Jedan dečko je trčao i pokušao ući u neki automobil kako bi se sakrio, nitko ga nije htio pustiti pa se vratio i nestao’, navodi svjedok s autoceste

Sinoć nakon utakmice Dinama i Hajduka, na autocesti A1, između Zagreba i Karlovca došlo je velikih nereda, a policija je danas objavila i sve detalje.

Čuli su se pucnjevi, a oko 21 sat i 35 minuta oko 1.600 navijača Hajduka stalo je i na svoju ruku blokirala sve trake autoceste. Neki su bili u svojim automobilima, neki u kombi vozilima, a neki u busevima.

Nakon toga slijedio je obračun u kojem je nekoliko stotina njih napalo policajce, a oni su uporabili sredstva prisile.

Jutro nakon

Cure svjedočanstva građana koji su se u tom trenutku zatekli na spomenutoj dionici.

“Vraćao sam se s djetetom iz Slavonije. Kod Jastrebarskog je počeo kaos. Svi su počeli usporavati. Nismo znali što se događa”, govori čitatelj za 24 sata.

Kaže da su vidjeli policiju koji su svakih pet minuta dolazili pod rotirkama, a osim njih bilo je i hitne.

“Bilo je hrpa policije i barem desetak kombija Hitne. Nitko nam ništa nije govorio. Samo smo stajali tamo dva i pol sata. Jedan dečko je trčao i pokušao ući u neki automobil kako bi se sakrio, nitko ga nije htio pustiti pa se vratio i nestao. Nismo ga više vidjeli”, priča čitatelj.

Tvrdi da je interventna policija provjeravala svaki auto, a na zaustavnoj traci je bilo sve puno policije i nekoliko napuštenih automobila.

Kako prenosi 24 sata, još jedno svjedočanstvo i opis totalne blokade autoceste dao je čitatelj.

“Ma tri sata smo stajali, sve su blokirali i zaustavili. Išao sam prema svojoj firmi. Čuo sam o čemu se radi, počeo je pljusak, sve je bilo puno hitne i policije”, tvrdi.

Navijač: “I odmah kreće odmazda”

I diljem društvenih mreža šire se snimke i svjedočanstva, što samih navijača Torcide, što slučajnih vozača koji su se u tom trenutku našli na autocesti.

“Dakle naši krenuli na pumpu, ovi ih ne puštaju, naši krenu, ovi pucaju. Dva propucana, jedan u bedro, drugi kroz rebra. Oba stabilno. I onda kreće odmazda interventne. I to još traje. Masu razbijenih auta”, pisao je sinoć jedan navijač.

Policajac pendrekom na mirnog navijača

Također, širi se video koji pokazuje kako interventni policajac nasilno gura navijača u automobil i pritom ga udara pendrekom, a navijač u tom trenutku ne pokazuje agresiju. Na kraju ga još udara i nogom.

Na Facebooku je snimka objavljena uz opis “Sigurnost i povjerenje”

Podsjetimo, do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti.

Promet autocestom danas je normaliziran, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari