U DVIJE GODINE

LAKO TAKO! Knjigovođa (40) tvrtke iz naše županije trošio novac klijenata kako mu se prohtjelo, oštetio ih za veliku svotu

Foto: RTL

Osumnjičeni 40-godišnjak je zlouporabio povjerenje i prijevarom oštetio vlasnike tvrtke za oko 86 500 eura, stoji u izviješću policije.

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Riječ je o osumnjičeniku za počinjenje kaznenih djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i  prijevara u gospodarskom poslovanju na štetu tvrtke sa šireg područja Vrbovskog.

Naime, 40-godišnjak je kao vlasnik i odgovorna osoba računovodstvenog obrta s područja Gorskog kotara 2020. godine s predstavnicima navedene tvrtke sklopio ugovor o vođenju knjigovodstva. Time je u razdoblju od početka 2020. do kraja 2022. godine višekratno podizao novac s računa tvrtke i u ime iste plaćao potrebne račune.

Istraživanjem je utvrđeno da je tijekom navedenog razdoblja iskoristio povjerenje vlasnika tvrtke i podignuo određeni dio novca s računa bez njihovog znanja te ga koristio u osobne svrhe, čime ih je materijalno oštetio za oko 86 500 eura.

Završetkom kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 40-godišnjak je kazneno prijavljen za navedena kaznena djela mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari