'DA SU ZVALI HITNU BIO BI ŽIV'

Video | Majka pretučenog profesora zgrožena presudom: ‘Sud je poručio: Samo tucite po ulici, ništa vam se neće dogoditi’

Vještačenje je pokazalo da smrtna posljedica nije nastupila zbog toga što je netko istukao žrtvu nego je ona pala i udarila glavom, a povreda glave je jedina koja je uzrokovala smrt. Optužena četvorka nepravomoćno je osuđena na ukupno devet godina zatvora, od toga prvookrivljeni na tri godine

Nakon presude četvorki koja je na smrt prošle godine u Varaždinu premlatila 35-ogodišnjeg profesora Ninu Čengića, prvi puta progovorila je i njegova majka, koja u razgovoru za RTL Danas ljutnju zbog presude ne skriva.

“Mog sina neće vratiti ni 15 godina zatvora prvooptuženom, ali očekivala sam sigurno veće kazne iz moralnih razloga. Kad je ostao ležati pokriven kartonskim kutijama, kojim su ga pokrili optuženi i ostavili ga na kiši, nitko od 15 osoba nije zvao hitnu. Da su zvali Hitnu, moj sin bi bio živ. Puno pitanja je ostalo, ali po meni sud je poručio ‘samo tucite po ulici, ništa vam se neće dogoditi'”, rekla je MilicaČengić.

Dobili devet godina zatvora

Vještačenje je pokazalo da smrtna posljedica nije nastupila zbog toga što je netko istukao žrtvu nego je ona pala i udarila glavom, a povreda glave je jedina koja je uzrokovala smrt. Isprva je Državno odvjetništvo četvorku teretilo za teško ubojstvo, potom je djelo prekvalificirano u nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom. “Uvijek se postavlja pitanje uzročno posljedične veze napada sa smrti. Potrebno je minuciozno utvrđivati činjenično stanje i na osnovu toga odlučivati o krivnji”, kaže bivši sudac i odvjetnik Branko Šerić.

Optužena je četvorka zajedno nepravomoćno dobila ukupno devet godina zatvora, od toga prvookrivljeni tri godine.

“On je mogao takav pijan pasti najmanje četiri puta, bio je u visokom stupnju alkoholiziranosti, pao je s barskog stolca, pa na livadi gdje nije mogao udariti glavom, a onda se digao i opet otišao, bio je sam mogao je pasti tamo – bio je mrak”, rekao je Goran Vučetić, odvjetnik prvookrivljenog Ivora Vujasinovića, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views1 Views