NA POVRATKU S IZLETA

Mamili djecu na odmorištu da uđu u auto s njima: ‘Nudili su im 20 eura, moju kći su silom gurali’

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Tri četvrta razreda OŠ Petar Kanavlić, vraćali su s terenske nastave u Gorskom Kotaru i stali na odmorištu Macola.

Dvojica starijih muškaraca, od kojih je jedan imao crnu kapuljaču duboko navučenu na lice, pokušavali su dječake i djevojčice namamiti u crni automobil marke Mercedes zagrebačkih tablica, tvrde roditelji učenika.

Tri četvrta razreda OŠ Petar Kanavlić, vraćali su s terenske nastave u Gorskom Kotaru i stali na odmorištu Macola.

“Nudili su im novce, po 10, 20 eura, prvo su vabili dječake, govorili su im dođi, pokazat ću ti automobil, ali dječacima je to bilo sumnjivo pa su ih odbili. Onda su krenuli na djevojčice”, priča uznemireni roditelj napadnutog djeteta za Dubrovački vjesnik.

Roditelji govore da su jednu djevojčicu potezali za ruku i nagovarali da sjedne u auto, a drugi roditelj kaže i da su njegovu kćer uhvatili za rame i silom pokušali ugurati u auto.

Policija kontaktirana

Kad su ušli u autobus, učiteljice su nazvale ravnatelja škole, a on je nazvao policiju.

“Kad su autobusi s učenicima stigli u Korčulu sinoć oko 23 sata, odmah smo išli u postaju dati izjave. U postaju su išle učiteljice, neki učenici s roditeljima i ja. Otkad sam ravnatelj, ovakav događaj još nikad nismo zabilježili”, komentirao je Velebit Veršić, ravnatelj OŠ Petar Kanavelić otkrivajući da je jedna učenica zapamtila i registraciju auta te da su je rekli policiji.

Policija je izdala kratko priopćenje: “Nakon što smo zaprimili obavijest o događaju, policija se aktivno uključila u raspetljavanje slučaja pri čemu je ostvarena suradnja s PU ličko-senjskom i zagrebačkom koje su, na neki način, uključene u događaj. Budući da je izazvan interes javnosti, nakon što kriminalističko istraživanje bude u cijelosti gotovo, o utvrđenome ćemo obavijestiti zainteresiranu javnost“, poručili su iz PU dubrovačko neretvanske, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari