DAN POSLIJE

Mještani opisuju ubilački pohod kod Karlovca: ‘Četveročlana obitelj spasila se bijegom u potkrovlje’

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Danas je MUP objavio zašto su policijske snage ubojicu prvo opkolile kako bi osigurale mjesto i potom čekale trupe iz ATL Lučko

Dan nakon što je jučer u Lemić Brdu kod Karlovca umirovljeni Ivica P. (68) tijekom svog višesatnog divljanja vatrenim oružjem po mjestu i ispucavanja rafala unaokolo, ubio jednog muškarca i ranio drugog, Jutarnji Večernji list donose detalje drame koju su na kraju uspjeli sigurno riješiti tek pripadnici ATJ Lučko.

Danas je MUP objavio sažetak, prema kojem je 68-godišnji mještanin jučer pucao po Lemić Brdu, da je pritom ubio muškarca starog 65 godina i ranio drugog iste dobi, da je osim toga “ispalio više hitaca prema okolnim kućama”, te da je čak zapalio krov vlastite kuće.

Odmah po dojavi, na intervenciju su pohitali pripadnici temeljne, kriminalističke i interventne policije i, čim su odredili gdje se Ivica P. kreće, oko njega su uspostavili “prvi prsten” osiguranja.

“S obzirom da je počinitelj bio naoružan i nije bilo poznato da li se s njim u kući nalazi još osoba, kojima prijeti opasnost, alarmirana je Antiteroristička jedinica Lučko koja ga je svladala i privela kad je opasnost za okolinu bila najmanja, odnosno kad se počinitelj pokušao udaljiti vozilom iz svoje obiteljske kuće”, javili su iz PU karlovačke.

Osumnjičeni ubojica kojim se sad bave županijsko tužiteljstvo i policijski istražitelji, osoba je, opisuju ga mještani, teškog karaktera. Unatoč tome, njegov 65-godišnji rođak kojega je Ivica P. sinoć ubio, nerijetko mu je pomagao, piše Jutarnji. Tako mu je i prošlog tjedna, kažu, dopremio drva za ogrjev za zimu.

Bliski član obitelji kazao je da je Ivica P. svog rođaka ubio vatrenim oružjem na njegovom kućnom pragu, moguće čak, navode i Jutarnji i Večernji, da je rođak izašao kako bi, očito rastrojenog Ivicu P., primirio i urazumio.

Drugi rođak ubijenog muškarca kazao je da je sve počelo tako što je Ivica P. iz svoje kuće slijepom ulicom otišao do kraja sela, sedam kuća dalje od njegove, i da je tamo uzeo svoje oružje koje je, pretpostavljaju, na tom mjestu čuvao zakopano. Odatle je, opisali su, krenuo nazad prema svojoj kući, usput rešetajući okolne kuće i automobile.

Četveročlana obitelj koja stanuje u prvoj kući, rekao je dalje, spasila se bijegom u svoje potkrovlje. Ivica P. je zatim jednim od brojnih hitaca ranio susjeda, a u nastavku pucnjave ubio je svog rođaka, da bi na kraju, kako je objavila i policija, pokušao zapaliti svoju kuću. Na kraju, ubojica je uhvaćen i svladan kad je pokušao “udaljiti se vozilom”, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari